Ohjeita hakijoille 

 

VUODEN 2017 HAKUALAT OLIVAT:

1. Historialliset konfliktit ja niiden sovittaminen
2. Lasten ja nuorten hyvinvointi
3. Elokuva
4. Digitaaliset palvelut, markkinapaikat ja alustat

 

Saajille on tiedotettu henkilökohtaisella kirjeellä toukokuun loppuun mennessä. Apurahansaajat ilmoitetaan myös julkisesti näillä kotisivuilla. Säätiö ei perustele kielteisiä päätöksiä.

Säätiö julistaa vuosittain haettavaksi apurahoja muutamalle erikseen ilmoitettavalle hakualalle, mutta hakemuksia voi harkinnan mukaan tehdä muihinkin hankkeisiin (ei kuitenkaan koska tahansa). Menestys haussa riippuu hakemuksen ja hakijan tasosta sekä yleisesti tulleiden hakemusten määrästä ja tasosta. Viime vuosina säätiö on vuosittain tukenut suomalaisia hankkeita noin 700 000-800 000 euron edestä.

 - Sähköiseen hakujärjestelmään pääsee tästä -

 

Hakemus tehdään SEKÄ sähköisessä järjestelmässä ETTÄ postitse lähetetyssä paperiversiossa, joka on hakijan henkilökohtaisesti allekirjoittama.

Mikäli sähköistä hakemusta ei voi tehdä, on myös vapaamuotoinen hakemus mahdollinen. Tästä tulee käydä ilmi samat tiedot kuin hakulomakkeestakin.

Apurahaa voi hakea sekä tieteelliseen että taiteelliseen työhön, joko yksityishenkilönä tai työryhmänä.

Säätiö ei toivo saavansa pitkiä ja runsasliitteisiä hakemuksia; lyhyt ja ytimekäs suunnitelma riittää. Hakemuksen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ranskaksi. Hakulomake on vain suomen kielellä. Suosittelijoiden ei tarvitse tehdä erillisiä lausuntoja, nimi ja yhteystiedot riittävät. Kirjatut kirjeet hidastavat käsittelyä.

Hakemusten viimeinen jättöaika on 31.3. klo 15.45. Toimisto sulkee tämän jälkeen, eikä tämän jälkeen saapuneita hakemuksia käsitellä.

Säätiö toivoo, että postitse lähetetyt hakemukset varustetaan postitoimistosta saatavalla postileimalla - ilman sitä ei voida nähdä, onko hakemus jätetty ajoissa. Varmin tapa on tuoda hakemus itse Mariankatu 7 c postilaatikkoon. Ulkomailta tulevien hakemusten on oltava perillä 31.3. klo 15.45. riippumatta siitä, milloin ne on lähetetty!

Hakemukset käsitellään huhtikuun ja toukokuun aikana ja saajille tiedotetaan henkilökohtaisella kirjeellä toukouun loppuun mennessä. Apurahansaajat ilmoitetaan myös julkisesti näillä kotisivuilla. Säätiö ei perustele päätöksiä.

Saadun apurahan voi käyttää kahden vuoden kuluessa myönnöstä. Myönnön jälkeen tulee apurahan saajan tehdä lyhyt vapaamuotoinen selvitys käytetystä apurahasta ja lähettää se asiamiehelle postitse tai sähköpostitse.